söndag 11 juni 2017

Hej vänner Nu har Havemanden/trädgårdstoken vaknat till liv igen efter att ha legat i ide den mesta tiden av denna kalla frostiga Vår .

Håll med om att Våren har glidit iväg snabbt i år, med många frostnätter som inte har gynnat blomsterprakten något vidare. . .

Nu är vi inne i mitten av Juni månad och någon ihängande värme som lockat till stranden har man inte fått uppleva. Srt är det Midsommar och tiden vänder, så vi får hoppas att vi får uppleva en lång varm eftersommar och höst.
Kallt och blåsigt shar det varit, frostknäppar många nätter, vilket har försenat grönskan och en tidig blomning, knoppningen har av frosten ramlat av.

Men som en Trädgårdstok, får man aldrig ge upp.   .. 
Tids nog kom växterna i gång, Påskliljorna och Tulpanerna kom i blom och visade upp sig i all sin färgprakt.
Som så småningom avlöstes av småblommiga marktäckare.
Nu kom tiden från Hägg till Syren som spred en härlig doft medan Magnoliornas knoppar började spricka och som snart skall visa sig i full blom i en färg man inte kunde förvänta sig.
Nu är vi framme vid att alla våra färggranna Rhododendroner skall visa upp sig i en långvarig blomning med början av dom vita sen dom färgade Violetta, ljusröda, Mörkröda, Blå och brunaktiga
En färgprakt av Guds nåde, en blomma som bara är helt underbar.

Nu väntar vi bara på att våra Rosor skall visa upp sig. . .
Efter många långa år och lika lång avund på att jag en gång skall lyckas med Rosor.
Äntligen så lyckas jag
Nu har jag i två år drivit upp Austin och lite andra sorter och det ser ut som jag även denna sommar,
och kan vara me3d i leken av Rosen.entusiaster, så nu väntar vi bara färgprakten och dofterna.

Medelhavs växterna dom vi har kvar. . .
Ja inte är det många som överlevt, menm några har överlevt vintrarna efter att vinterförvarats i vårt uterum i rätt temperatur.
Trots att jag satte ut dom då man trodde att nu är det tid för dom i slutet av Mars månad, så ståtar dom
i sina krukor,
Olivträdet  ståtar med sin stora krona och skjuter nya skott, Tavelträdet likaså går snart i blom, Paqlmen troddee jag inte på, men visar upp nya bladverk, likaså vår stora tre-färgade Nerium, Nektarinträdet nu tre meter högt har drabbats av någon sjukdom så jag vet inte om det kommer att bära någon frukt i år. Minikiwin växer på, likaledes våra två Fikonbuskar som bar mycket frukt i fjor, Tagna som skott nere på Kreta, Acaleorna har precis blommat färdigt.

 Dammen, står i tur med vattenbyte och rening. . .
Näckrosorna börjar skjuta upp sina bladverk mot vattenytan, kvarvarande Guldfiskar slår och hoppar efter flugor i vattenytan, Paddorna  har kväkat bland det gröna runt dammen från tidig vår och har säkert fått yngel.

Vänner det var allt för denna gång. . .
Det har varit lite långt mellan inläggen här på Facan, orsaken har varit att det har varit svårt att krypa ut ur idet den långa kalla vår,
Ha det nu gott var ni nu befinner er i Norr SAyd Öst eller Väst, allternativet till svalka rekommenderar jag LOKA bubbel med olika smaker.i Sommarvärmen !!!
Skall se om vi får uppleva något trevligt i Midsommar helgen som jag kan printa ner.

Hej från. . . 
Havemanden/trädgårdstoken för denna gång, kommentera gärna inlägget, beklagar att bilderna fortfarande saknas, Kameran har inte fungerat i år, trott om ni vill. . .Inga kommentarer: