söndag 26 juni 2011

Bakken mitt i veckan, Danmarks äldsta och underbaraste natur park, med tivoli och mycket annat. . .

Mitt i veckan, fick Patrick och Linda för sig, att dra med oss två till Bakken. Sagt och gjort, strax kom dom och hämtade oss två, till åren komna, men inte för gamla för en tur dit.
Vi drog i väg över bron, genom storstaden Köpenhamn. Efter en timmas körning var vi framme på Bakken.

En park som väcker många familjeminnen hos Annelise, hennes då stora familj hade varje år en familj/Kusin träff här ute i denna gröna och förlustelse fulla tivoli och grönområde, med mat och dryck nerpackat i sina korgar.Annelise är uppvuxen i Köpenhamn och kände till det mesta här ute.

Här fördrev vi dagen, solen strålade och alla var på bästa humör för att ta sig an, karuseller och andra erbjudande.Patrick och Linda var som tonåringar och tillsammans med Ela och Felisia, tävlade de om vem som vågade åka dom värsta utmaningarna. Ela och Felisia var inte sämre dom utan åkte med på dom mest karusellerna. Här skulle åkas för hela slanten både fritt fall, berg och dalbanan, te koppen, med flera utmaningar.
Linda var nog värst bänkade sig ensam i en karusell som var en av de värsta jag skådat.
Nu var det dax att få i sig något att äta,det var meningen att vi skulle äta en lätt Buffé, med följande varmrätt. Det blev en besvikelse, efter en lång väntan så konstaterade vi att varmrätten lyste med sin frånvaro.

Det blev till att fortsätta med karusellåkningen för dom unga, medan vi två satte oss på en servering, där vi svalka de oss med ett par drinkar, medan vi studerade folket som drog omkring i denna förlystelse fyllda park.
Dagen slutade med att innan vi embarkerade bilen för hemfärd, åkte vi en runda med häst och vagn  i den stora skogen vilket blev uppskattat av alla.Vi njöt av det avslappande lunket och flåset från dom båda hästarna. under turen som tog ca. tjugo minuter fick vi inte bara se den vackra naturen ,utan även djurlivet bland dom månghundra åriga träden, dök där upp kronhjortar och råddjur.


Nöjda och belåtna åkte vi sedan hem genom den stora stora staden Köpenhamn, över bron hem till Lund respektive Staffanstorp.
Vilken underbar dag vi hade, trotts missen med maten, men maten den smakar ändå bäst hemma.

Nu stundar snart Midsommar, då får vi se vad vi har att förvänta oss av den helgen.

1 kommentar:

Alex sa...

Låter jättetrevligt med en dag på bakken. Har inte varit där på många år.
Hoppas midsommarmaten smakade bra!