söndag 11 september 2016

Året är 2016, månad 9 datum 11 September, ett datum som präglats djupt i varje människas sinne. . .

 2016 i nionde månaden samma tid som det tar för en kvinna att att vara gravid och föda ett barn till värden.
Nio månader tog det mig att att vakna till liv igen och betyga att jag fortfarande är i livet, orsaken till min frånvaro kan skyllas på den ögonsjukdom som jag har drabbats och gör att jag får göra många
besök på sjukhuset för medicinering

Året har varit drygt, intresset för trädgården och växtligheten har legat på sparlåga, Men nog har det blommat ordentligt och vackert, både inne på Borggården, som utanför häcken som inramar Borggården.
Växtligheten har verkligen gett sig iväg på höjden och i omfånget.

Min granne och glädjespridare kan till nästa år plocka Nektariner från sitt sovrumsfönster , likaså får han möjlighet att skörda vindruvor som han kan plocka  från sin balkong med vår tillåtelse.
I är gav Vindruvorna mängder av klassar såväl på den gula som del blå rankorna. Orsaken har väl, varit den fantastiska sommar som vi haft här nere i södra delen av landet.

Olivträdet som överlevde den konstiga vintern,
 har oxå växt till sig som ett vackert träd, närmar sig snart tre meter. Stora har oxå våra buskar blivit, bland annat vår Nerium, Canariepalmen, Kaktusarna, Rhododendrerna m,fl.

Ja verkligen har vädret gynnat dessa vackra Medelhavs växter, trots en kall Juli månad.
Utanför häcken med sina tinar och torn som är välväxt och trimmad av barnbarnet Patrick, här kan man njuta av en ståtlig Stjärnmagnolia som startar vårens buskblomning, följ sedan av Juni magnolian och busk- magnolian, sedan kan vi njuta av ett antal Rododendrer i vackra färger, Syrenblomning av vårt vackra träd från Ungern, Alum, Japansk dvärg Lönn, Blå Acalea,mm mm.

Vid grillplatsen visar ett  Fikonträd upp sig, som nu i år har gett en bra skörd, har väl tuggat i mig sexton stora mogna frukter och många blir där så småningom. Spindelhasseln har oxå vuxit höjd och omfång, runt dessa växter kan man glädjas åt vacker Benved, vackra Pioner bl,a With Wing m .fl.

I dammen slår Guldfiskarna,
 några Koj har jag inte skaffat, dom senaste jag hade tog Hägern och festade på.
I dammen har Näckrosen gett en färgsprakande upplevelse med andra vattenväxter, omgärdade av Honungsros och stora Hostior, uppför väggen klättrar en Murgröna.

För första året av alla har jag lyckats med rosor !
Dom Engelska Austin rosorna har blommat och remonterat,buskrosor av Ingrid Bergman och andra klätterrosor har glatt både mig och min kära hustru.

I år blev det till att inhandla ett nytt Beduintält,
 fjärde i ordningen, blir väl till att få bygga in om inte detta klarar sig. Men vi har sökt skuggan och gör det fortfarande när dagarna blir för varma, här sitter vi och läser allt från böcker till Hänt veckan. Tro det eller ej  vi fördriver nog mesta tiden här under.
Det har inte varit brist på Medelhavs värme här inte vi har haft upp emot trettiotvå grader (32 c).
Dessa temperaturer ger verkligen en doft av dofter som man mötte nere runt Medelhavet på våra resor.

Har oxå gett mig många extra turer i omgivningen med våran hund Tuzz (snart 2 år).
dessa turer som skall ge mig tiotusen steg om dagen (10000) vilket ger resultat i viktnedgång som redan har börjat märkas.

Perennrabatten på Entrésidan !
Här har det hänt en del, här blev ett jobb för vår fantastiska trädgårdsanläggare Wrighhts i Röstånga
kom med gravare och grävde ut ordentligt, knackade marksten och la ut svart grov kross runt mitt springvatten Tourning Tourso, sedan kom trädgårdsmästaren Tommy och planterade perenna växter som skall ge färg och lyster till våren, allt detta runt en vackert vuxen Stjärnmagnolia.
Till vänster om entrén har där blivit en spaljé med en vacker mörkröd klätterros Santana och även gett plats åt en liten (1m) hög Cypress

Dessa rader har jag präntat ner här ute under Beduintaket till tonerna av Persisk musik,
 härligt rogivande som min granne Ali spelar upp dagligen.
Bilden visar vårt nyrenoverade lilla hus på Kreta
Tuzz hunden vår har hela tiden legat på bordet., snarkande i värmen, säg något annat som är så trogen att den inte viker från ens sida, så är det inte hunden i alla fall.

Det var vad jag hade att berätta denna gång här i bloggen.
Gör nu inte något som inte jag oxå skulle ha gjort, lev livet, man vet inte hur länge man får  göra det.
                    

Inga kommentarer: