fredag 1 maj 2009

Hemma igen efter en underbar vecka på Gran Canaria och Maspalomas









Hej.
Ja så är vi åter hemma efter en underbar vecka nere på Gran Canaria och Mas Palomas.
Helt underbart, grönt och skööönt.


Det tråkiga var ju att vårt gamla radarpar Bertil och Berith fick avbeställa sin resa i sista minuten på grund utav sjukdom i familjen, detta kändes nuturligtvis lite avslaget för oss.
Vi hade ju planerta en del inför resan, vad vi skulle göra där nere, rida Camel bl.a
Men väl på plats, så var det bara för oss att gilla läget och få ut så mycket som möjligt,det fick vi,denna fantastiska grönska, palmer och växter i överflöd, vilket arbete Canarierna dagligen lade ner i Hotellparkerna och i staden.

Min kamera fick ju jobba på högvarv, mest blev det växter, stranden och runt lite i stan.
Helt betagna blev vi av den fantastiska ordningen i trafiken,deras kunskaper i att fickparkera på minimala ytor, ja Canarianernas vett i trafiken var fantastiskt, så Sweden släng dig i väggen, där har ni något att ta lärdom av.

Det blev även långa promenader längs den vackra strandpromenaden 8-till 10 km lång längs kusten Maspalomas ut över Costa Melonera fram till själva byn Meloneres med sina lyxhotell och en fantastisk golfbana.

Det blev även en längre fotvandring mot Playa del Inglès genom öknen med sina vackra sand-dyner.
Vackert var det även längs promenaden i MasPalomas där du kunde iaktaga ett fantastiskt djurliv, varanödlor,fåglar och andra fyrbenta varelser längs den skyddade oasen med bra information om vad det var för som exponerades där.

Mas Palomas har ett rikt utbud på märkesbutiker,utbudet av restauranger är stor längs hela promenaden och uppe i staden kan du välja på högklassiga matställen.
Canarierna är livsnjutare och det märks inte minst i köket färsk fisk och kött är basen men även skaldjur står högt på listan. Det Spanska vinet var och är känt för sin höga klass,ölen Tropical kunde matcha det mer kända märket San Michel som man är van vid på fastlandet.

En vecka här nere var lite i kortaste laget,det hade smakat med 14 dagar då hade man kunnat uppleva ett större utbud, men det blir väl till fler resor till detta underbara ställe som vi båda tyckte, synd var att våra vänner inte kunde få vara med och uppleva detta.

Väl hemma var det dax att sätta igång och färdigställa den egna grönskan som inte är så illa den heller.
Får se om plantorna jag tog med hem får uppleva en skön sommar här med. Mer om det i nästa in lägg.

Inga kommentarer: