onsdag 1 juli 2009

Morden i Midsommer eller Midsommar i Haväng. . .







Tre dagar i Haväng nere på Österlen,tillsammans med våra vänner Bebbe och Berra (Bertils smeknamn där nere).Med var även Peter och Sussi.
Haväng är som en månads medicinering för själen.


Ingen annan plats smakar sill och Potäter så bra som i barrskogens syresatta luft, sköljer man sen ner det med en nubbe Skåne eller,varför inte OP eller Hallands fläder.
Kvällen fortsatte vi med att tända den stora grillen,(han har tre stycken,beroende på vad som skall grillas).Kommer inte ihåg vad det var vi grillade, men vi sköljde ner det med Vodka
Bränneriet i Åhus ligger ju granne med Haväng.

Full storm i trädtopparna,en och annan regnskur svallkade av oss.
Dagen därpå blev en liten ensam rundtur i området, lugnet låg stilla över området, man kunde höra tystnaden, folk låg väl och snusade fortfarande.

Det blev morgonfika sen sprallade sig folk fram ur madrasshalmen,en och annan började snygga till sina tomter.

Kvällen bjöds det på Rökad lax med spenatstuvning,framställd av Annelise, det är en hit läckert för gommen,till det serverades Ramlösa,hehe.Inget starkt i kroppen när man skall köra dagen efter.

Totalt utslagen av den syrerika barrluften´somnade man tidigt den kvällen.
Tisdag morgon ut vilad, idag skall vi vara barnpassning till Ela och Lilla Felisia, skall sova över här då deras pappa och mamma skall förbereda inflyttningen i sin nya lägenhet i Staffanstorp.

Snacka om att man måste vara aktiv, hade nästan glömt bort hur det var att ta hand om småbarn.
Blöjbyte och matning, därefter en runda till 4H gården för att kolla alla djuren, men i mål kom vi.

Dagarna flöt snabbt, idag är det söndag, hem kommer vår stora dotter och hennes man efter en vecka nere på Samos.En liten härlig ö i den Grekiska delen av Medelhavet.
Mikael och Marcus deras fullvuxna grabbar,rullade in på sina inlain:s för att hälsa på och tanka lite vätska, alltid kul när någon kommer och hälsar på.

Sörjd och saknad av stora delar av världen är väl Michael Jacksons bortgång, själv är jag ingen fan av hans låtar, han går väl till historien som en legend precis som Elvis, hans låtar kunde jag däremot gilla.

Sitter på vår ljugarbänk och skriver det här, förbi passerar en och annan granne och hejar,på väg någonstans.
Annars är det inte många av dom, som visar sig ute,trots det vackra vädret vi har.
Varför! Jag vet inte...
Posted by Picasa

Inga kommentarer: