torsdag 9 juli 2015

Prata om temperaturförändringar !! Håller inte med om det, verkar mer som början på en ny Istid. . .

Nä så dristig får man kanske inte vara, men håll med mig om att denna vår och fram till nu inte har varit någon höjdare.

I dag är det verkligen inne sittare väder,
försöker mig på att plita ner några rader om vad som hänt i vår lilla trädgård.
Jag har fått hjälp av vår lilla "Tuzz" hunden vår med att rensa ogräs och gräva håll till nya framtida växter inne på vår Borggård.
Han går verkligen hårt åt växterna och bina är verkligen förtjust i att nypa av blomknopparna precis när dom är på väg att bryta ut.

Våren i år har väl inte varit vad man hade väntat sig, bortsett från den tio dagarna i början av Maj månad och några dagar i Juni då solen sken och man kunde lägga lite färg på huden.
Juli har väl inte varit någon bra början.

Kvällarna har också börjat bli mörkare,
nätterna har varit kyligare vilket kanske är bra för då står blomningen längre.
Jo blommor har vi haft i massor, Rododendronen har vuxit bra och bjudit på en fantastisk blomning i alla dess färger, likas har våra Magnolior gjort oss nöjda med sin prakt, mest förväntansfull är jag över en liten planta som har växt på så det knakat och i år blommade den för första gången med ett flertal vita stora blommor.

Pionerna har också spridit glädje för oss och våra grannar,
särskilt den vita som har namnet Flying With ving
" Nu börjar det åter smattra på taket till vårt nya Beduintält tredje taket på ett par år" hoppas det överlever  denna sommar.
Lavendeln har börjat sprida sin gudomliga doft runt om oss, Benveden lyser verkligen upp den med, med sina olika färgbrytningar på bladen, ser vackert ut bland allt det andra gröna, likaså våra Azaleor som också bjuder på många färger. som står landat med Ormbunkar hämtade i skogen hos en granne som skulle avveckla.

Gläds även åt två ståtliga Fikonträd som står tillsammans med ett Nektarinträd, detta bär ingen frukt i år på grund utav att jag har klippt in det ordentligt, likaså våra tre Vindruvsplantor som också beskars ordenligt och kom igång lite sent.

Vi har gläds åt våra två Olivträd, dessa hade växt till sig med en stor vacker krona, "MEN" vad har tagit åt dom ? Har haft dom i tre år, men året bjuder inte på någon vacker syn, glesa och dålig tillväxt.
Flera av våra Medelhavsväxter har också gett vika, Nerium, olika Palmer m.fl klarade inte denna vinter/vår med dess temperaturväxlingar.

" Oj oj vad det tar till att blåsa och regna, gör att jag får säkra taket och flytta in i uterummet".
Väl inne fortsätter jag mitt plitande här på bloggen.

Flera av våra rosor typ Austinrosor har spridit sin doft i vår omgivning, men nu fladdrar kronbladen av, likaså på vår stora vackra Honungsros, denna skulle ha varit spaljerad tidigare, men det har inte blivit av, så det får bli ett jobb i anslutning till att jag skall göra vid dammen.
Ja dammen ja, fiskarna har fått vingar eller så har Hägern nere ifrån en närliggande mosse
varit här igen och tagit dom, får glädjas åt att se min Näckros komma igång och blomma.

Min älskade Hustru har också blivit med blommor,
fönsterblecken runt vårt boende samt på väggen mot Borggården är prydda med Pelargonier i all dess färg dom kan bjuda på, samt en låda med sticklingar från våra Vindruvsplantor.

Körsbärsbenveden med sina vackra röda klasar av blommor, kommer till sin rätt tillsammans med vårt höga Ginko Biloba träd, nu ser man dessa när jag har klippt och format min Ligusterhäck som en grön mur med torn runt vår Borggård.

I  övrigt får det bli att tugga lite på växterna så att dom inte växer iväg för mycket.

Ja det får ni vara nöjda med för denna gången.,
får hoppas att vi får en bättre fortsättning på det som skall vara sommar och även uppleva något nytt händelserikt som jag kan återge här på bloggen.
Vid min sida under tiden jag suttit här har min trogna skugga "Tuzz" liggande, ömsom snarkande men mest sträckt på sig, för att påkalla lite uppmärksamhet.

Vi hörs !
Gör nu inte något som inte jag också skulle ha gjort, har en bekant som varit ute och rest, berättade att hon blivit bjuden på så många orgasmer !!
Det kan man få hemma med.

Ps; Orgasm är en drink som kallas så.
Ds; Bilderna kommer när jag lärt mig min nya kamera.

Inga kommentarer: