tisdag 12 maj 2015

Våren och Försommaren är äntligen här !!! Välkommen vår, Sol och varma vindar . . .

Jo nog kommer det upp något ur jorden, med tiden får vi se hur den ganska milda vintern har skött lökar, rötterna på våra växter.
 
Det blir kanske glest med vår- blomningen Påskliljorna var det tunt med likaså ser det ut att bli med Tulpanerna. . .
 

Man kan undra vilket som är bäst för oss trädgårdstokar och för växterna ???
Tror nog att en vinter som är normal för vårt klimat är bäst för de Skandinaviska växterna, måste ha frost så att rötterna ,ja hela växten kan gå i vila


Vissa var det dags att omplantera i större krukor, oj oj vilket rotsystem dom hade och så svårt det var att få av dom av krukorna
Där återstår nu inte så många av de växter jag som skott har tagit med hem ifrån våra resor till Grekland såsom Citrus, Olivträd, Palmer av olika slag som gått hädan.

Mina ståtliga Olivträd har jag varit tvungen att klippa in så får vi se om det blir till ny krona på dom.
Har beslutat mig för att återgå till växter som klarar sig bra under det väderförhållande som man kan vänta sig framöver.
Kanske blir det mera färgrikt då, inte bara den härligt gröna färgen och de vackra växtsättet som man vant sig vid.


Nu har det gått en tid sedan jag präntade ner ovanstående rader. . .


min dator har legat i vila på grund utav uppkopplingsfel, Men nu kör vi på igen.
Stormen tog både tält och växter, får hoppas jag kan rädda dom.
Beduintältet får vi köpa nytt.

Vad som hänt under tiden är att vårt Beduin tält ännu en gång har blåst sönder och samman, har inhandlat ett nytt, inte så påkostat  som tidigare tält, men ställningen ser stabilare ut, tiden får utvisa om det står emot de kraftiga vindar som numera slår in mot vårt släta landskap.

Växtligheten ute i rabatterna samt det som står i krukorna har blivit inklippt, nerklippt och allt annat som  en trädgårdstok med gröna fingrar och jordsmak i munnen längtat efter i många månader.
i övrigt har jag jordförbättrat alla rabatter, det gör jag i stort sett varje år, tillför näring till växterna.


Nu har det varit en liten paus i skrivandet igen. . .

Vi har blivit med hund ! Min lilla fruga har blivit 80 år och fick av vår yngsta dotter Catharina en valp som har fått namnet Tuzz av Ormanäs, någon sort, Kinesisk Mix svart med vågor i håret, lagom stor för mig att gå ut med,
HÄRLIGT att få komma ut att röra på sig.
Många tycker kanske det var för sent att i vår ålder säga ja till hund, ja kan man tycka, men nä tycker vi då dottra vår lovat att ta tillbaka den om där skulle händahär skall in ett nytt filter så vattnet blir klararare och att man får uppleva
fiskarna . . .
 Nu återstår det bara att även i år gå på att tömma dammen, snygga till växterna runt denna och räkna in fiskarna, numera är det bara guldfisk som färgar vattnet.

Blomningen har satt igång, Stjärnmagnoliorna har blommat färdigt, nu spricker Rododendronens knoppar ut, likaså med alla våra vackra Magnolior från vitt till mörkaste rött står snart i full blom, med marktäckare runt fötterna.

Får väl hoppas att vi får uppleva en fortsatt varm härlig försommar, mer har jag inte att orda om denna gång. Hoppas att ni alla som läser min blogg får  ha det underbart vart ni nu än befinner er.
Hoppas även att sommaren skall ge plats för många nya upplevelser, ha det gott så skall jag se om jag snart kan komma tillbaka här med  vad vi får vara med om att uppleva,

Sköt om er, gör inte något som inte jag också skulle ha gjort om jag haft det tillfället. . .Inga kommentarer: