måndag 8 februari 2010

Det var ingen bra början på år 2010 - Glädje och sorg avlöste varann. .




Vi är nu inne i Februari månad 2010,
nu skall vi se fram emot att planera för våren.


I almanackan står det den 8 Februari,vintern vilar tung över den Skånska slätten,
snön ligger 60 - 70 cm djup ute i trädgården.
De sista åren har man sett Julrosorna sticka upp ur jorden vid denna tiden
tror nog att det dröjer och att man blir överraskad av att dom nog står i blom när snön äntligen är borta.

Fredagen var det begravning av vår vän Bertil,det var svårt att ta farväl av honom,många tårar fälldes vid hans kista,familj vänner samlades vid kistan för att ta farväl och minnas alla de glada stunder han bjudit på.

Tv;n står på,repris på Solens mat med Bo Holmström får varsla om vårens antågande, ett härligt program han gör från Italien med underbar bakgrundsmusik.
Där han presenterar den enkla livstilen och den goda maten,varvat med underbara vyer på den Italienska strand och landsbyarna.

Var ute på resande fot i staden med buss för att göra lite inköp, ofta gnäller man om att det saltas för mycket, men på väg till bussen slog jag en praktfull värmölla, på grund utav att där saknades både salt och grus.
Höften,armbågen och käken fick sig en ordentlig smäll,så det blir att hålla sig stilla ett par dagar, det kunde gått värre.

I helgen har vi varit barnpassare,det var Linda och Patrick som ville ha en helg med sina kompisar,det säger man inte något om,mycket jobb övertid och ansvar.
Men det var kul,den lilla kloka Ela, med alla sina kommentarer om och hur,Felisia med sitt humör,när det inte blir som hon vill,men i övrigt värdens lilla goding med egen vilja.

Det blev till att gå tidigt i säng,rent utslagen,två vuxna och två barn i samma låda,natten gick utan att man behövde vakna barnen sov ända till klockan åtta,härligt.
Söndag;
Banen hämtades av mamma Linda, där efter var det bara för oss att slappa i soffan resten av dagen.

Dagens ord; Glöm inte dina nära och kära,

Inga kommentarer: