söndag 29 maj 2011

Det blev inte så allvarligt som befarats,men tillräckligt för folket på Island. . .

Nu kanske Islänningarna kan andas ut, plocka fram den stora sopborsten om det nu skulle räcka.
Det är verkligen ett stort problem för folket där uppe 2 år på rad att utsättas för detta askregn,hårt drabbade djuruppfödare och odlare.
Flygbolagen kan se en ljusare framtid,men deras ekonomi blir hårt drabbad.

Berith vår väninna sedan 55 år tillbaka, blev 75 år i veckan, vilket firades med öppet hus, där hela tjocka släkten samlats, inklusive oss.

Mors dag hedrades med hälsningar från barn och barnbarn trots att Annelise inte är mor till mer än dom två döttrar vi har. Vår äldsta dotter Nette och Jan bjöd på grillkväll.
Likaså blev vi firade i anledning av vår 55 bröllopsdag, phuuu ! Det har inte varit några större problem att ha klarat av dom, men många fler år skall vi väl få njuta tillsammans, tack min älskade Annelise.
På vår bröllopsdag för tre år sedan kom Patrick och Lindas lilla Felisia som en present till oss, Linda hade väldigt brått att få visa upp denna lilla flickan för oss, den första i mängden av pojkar som kommit till värden.
Näst i tur står vårt första barnbarn hans Hanna skall äntligen få tillökning i familjen gratulerar i förskott.

Vår dotter Catharina firade sin födelsedag den 5 juni med familj och barnbarn.
hade smällt ihop en fantastisk smörgåstårta, är verkligen duktig till matglädje, har kanske lite påbrå från sin mamma. blev verkligen firad denna dag då deras hemstad Eslöv firade med pompa och ståt sin hundra års dag, med mycket folk, även vår ädle Kung var på besök och grattade.

Vår ärevördige Kung
Ja som det skulle räcka, så kom vi fram till den 6 Juni, det är vår Nationaldag och vår blågula flaggas dag, Det firades som tidigare på Kulturen, Stadsparks caféet invigde sin nya tillbyggnad som nu även innehåller fullständiga rättigheter. Caféets tillbyggnad lyser pampigt mot den nya huvud entrén mot vår ståtliga Arena , Invigning av Stadsparken äger rum i anslutning till dess 100 årsjubileum den 19 Juni.

Sent i gårkväll tog värmen och solen slut, ett oväder drog in med regn och åska,Annelise hade förutspått detta hela dagen, blir statiskt uppladdad, drabbas av en ihållande huvudvärk och illamående som även idag håller i sig.

Men vi får hoppas att sol och värme snart kommer tillbaka.
Nu får vi se vad för kul resten av Juni månad har att erbjuda,trädgården mår förträffligt nu väntar vi bara på vad för blommor som skall lysa upp, efter att vårens blomning falnat.

Det kommer ni att få läsa om nästa gång jag återkommer här.
Ha det nu bra var du nu firar din sommar,glöm inte flytvästen om du skall ut med båt, Säkerhetsbältet på om du kör eller åker bil och till sist håll hastigheten både på sjön och på land.

2 kommentarer:

Alex sa...

Ett nytt försök på kommentar!
Vill bara önska er en fantastiskt härlig sommar i en finfina trädgård :)
KRAMAR

Havemanden sa...

Tack Alexandra, denna gången lyckades du.
Ha det bra,var rädd om dig,hälsa sambon.
Kram