tisdag 3 januari 2012

Den stora sopborsten är uppsliten, efter att vi fejat ut år 2011 med allt det skit det året bjöd på. Så år 2012 väntar vi oss mycket glädje av . . .

Hösten som inte ser ut att bli avlöst av någon vinter i fö´rsta taget, dagarna under hela  December månad har visat runt 5-8 grader + någon dag även upp till 10 grader +.
Julen nalkades och plötsligt var den borta, en av de kortaste Jular jag minns jag upplevt skönt var det.

Julafton firade vi med och hos familjen Röjnert,
Tomtemor Nette jobbar på.
alla barnen, Mikael med sin Hanna och deras lilla Wiyla nionde(9) barnbarns barnet samt båda flickorna Alexandra och Lina hemkomna i från England, Marcus med sin söta Michelle likaså Mikaels svärföräldrar Anneli och Hans samt deras yngsta son Robert.
Vi samlades runt ett vackert dukat Julbord, väl på plats så var det att hugga in på hemmagjord sill i alla dess former på tvären och längden, efter det kom Julens övriga rätter i överflöd därefter Julgröten sen avslutades med ost med osta-snappsen, Men några bäskar fick dom nog svalt även till sillen.ut-tunnad i tarmen med en stor stark. .

Efter att någorlunda smällt maten så var det dax att introducera Julklapps spelet ett spel som spelas varje Jul i familjen.
Mormor och Morfar till Weyla.
Th. ser ni Marcus och Michelle
Lina och Alexandra
Mikael i samspråk med mormor.
Reglerna verkar svårtolkade, spelet förgås av ett livlig samtal hur reglerna skall tolkas och tärningen som saknas och skall letas fram  allt detta varje Jul, men väl igång så är det jättekul, alla slåss om dom största och vackrast inslagna paketen, men tji vad dom blir blåsta, Jan, gubben i huset är specialist på att lura dom flesta med -innehållet, Hehe !

Följdes av Julklapps utdelning av en demaskerad Jultomte, som hade stora problem med att fördela paketen. Men nöjda och belåtna, gick kvällen mot sitt slut, alla lika glada över vad tomten delade ut.

Tack för en trevlig Jul alla deltagare. . .

Juldagen som alltid är mörk,
detta året lite extra mörk för att molnen och regnet låg tungt över dagen, men gud så skönt att som Skåning slippa snö blasket, ju längre vädret håller sig så här, lyckligare blir jag.
Men man skall inte hoppa över vårbäcken förren våren har kommit, och Julrosen och vårlökarna börjat komma upp.

Annandag Jul fortsatte vi med en tur till Staffanstorp. .
Här firade vi fortsättningen på Julen med Patrick, Linda och alla fem barnen. . .


Storebror Sebastian med Ela och Linda.

Patrick alltid sist från bordet.
Pappa har bjudit upp den lilla.
Oldefar ser ut att dra ett skämt för Sebastian.
Julmat som dukades fram och blivit uppäten, man brukar bli ganska så stinn efter allt fet mat,men inte här inte, efter att ha gnagat rent alla revben som ungarna lämnade efter sig, (har väl legat i det millitära då finns ingen basillskräck inte).
En till synes nöjd Oldemor..


Efter det blev det livat som jag skrev ovan, Pappan i huset fick fart på CD spelaren och då trycktes maten ner av allt hoppande till "FADER ABRAHAM" Ni kan se på bilderna hur aktiva dom är.

Oldemor och Jonte studerar Zlatans
nya bok.



Felisia i full gång till
 "fader abraham"

Efter någon ny kaffeblandning som var framställd på en sån där ny mickapär som skulle bli årets Julklapp, " men skitgott var det" så stabiliserades magsyran och vi kunde starta återfärden hem.

Lugnet låg över staden trodde man när mellandagarna var i gång !
 naj naj naj så blev det inte, blev skickad iväg  med bil ner till vårt centrum, för att handla något att bryta Julmaten med, men ack det var inte att komma fram, fick sätta bilen nästgårds hemifrån, för att sen ta till fot-marsch till butiken.

Mellandagarna bara flöt förbi,
Nyårsafton började så smått att bli inskjuten, åt lite gott tillsammans med min Annelise ett glas rött och lite senare blev det en liten grogg.
Härligt underhållande program för två som satt ensamma denna kväll, smällandet började tilltaga.
Slog över TV;n på Danmark oj oj vilken underhållning dom kan prestera, natten drog ut på tiden, frugan somnade in och jag, låg kvar i sängen och såg TV,  "vilken tråkmåns säger ni kanske."

Vaknade framemot den nya tiden runt 10 fm, det har blivit en vana att ha sovmorgon, men ack man sover bort halva dagen, frukost när vi brukar ha lunch, en efterm.tår, därefter är det dax att planera vad man skall stoppa i sig på kvällen.

Nyårdagen man slår upp dom klarblå med bruna kanter runt,
vilken fin dag solen har tittat  fram då  är man även denna dag, långt framme på fm. Börjar dagen med att ta kontakt med Anders fick bli via FÄ då jag inte hade några andra möjligheter, Anders är vår svärson, var gift med vår yngsta dotter Catharina, men det"SKET" sig som vi säger på ren Skånska.

I dag skall vi ånyo ner till  familjen Röjnert.
Alexandra skall fira sin 32;a födelsedag, en dag tidigare, fyller inte förren den 2;dra Januari, men skall tillbaka till England den dagen. Så här skall firas,även i dag bjöds det på varm mat med rött vin, smakade alldeles förträffligt och hennes berömda sallad. ånyo var hela familjen samlade plus en av hennes trevliga väninnor lilla Hanna, söt livfull glad tjej.

Nu är vi i alla fall inne på det nya året,som skrives 2012
även om kanske somliga inte har hunnit vaknat till riktigt,det kan ta sin tid, vet själv en Nyårs afton som jag firade med min nu avlidna livs kompis, den varade i tre dygn, ja du läser rätt 3 dygn.

Årets första dagar har börjat livligt i trädkronorna, full storm och regnet det bara öser ner och glad blir jag, då går det snabbare mot våren, Snön är inte gjord för att falla över Skåne, den blir inte där ändå.
Ja ja visst är där dom som tycker annorlunda, då är det bara att ta tåget mot fjällen,om där nu går några sådana, är väl skit med det varje år.

Ha det nu bra, gör nu inte något som inte jag oxå skulle ha gjort,

Stöd Läkare utan gränser.
Eller någon annan säker hjälp-organisation som inte har en besatt styrelseordförande eller liknande som tycker synd om sig själv och lurar åt sig pengarna.

. .

2 kommentarer:

Alex sa...

Hej fina morföräldrar :)

Så glad att få träffa er över jul- och nyårshelgen!

Kul att kunna följa er lite mer via den här bloggen, mycket trevligt att läsa det du skriver morfar.

Hoppas vi hörs och ses snart igen

KRAMAR

http://jeannette.rojnert.se/ sa...

Jag är också glad att ni blev nöjda med julen. Att få vara samlade alla var jätte trevligt. Hoppas nu på ett frisk år med er två. Massor av kramar